maandag 16 mei 2016

Kennismaken

Wees welkom op dit blog!


Mijn naam is Joke van der Veer en mijn passie en liefhebberij is het maken van Waldorfpoppen. Toen mijn kinderen nog op de Vrije School zaten kon je er bijna niet omheen: moeders konden cursussen volgen om voor hun lieve kindjes zeer persoonlijke popjes te maken, of jaartafelfiguurtjes die de seizoenen uitbeeldden. Inmiddels ben ik oma en heb ik wat meer tijd en ja hoor: het is er weer ingeschoten! Maar nu ernstig.
Ik maak dus poppen of mijn leven ervan afhangt met als doel mijn kunde en vaardigheden naar een hoger plan te slepen. Het moet alsmaar beter en mooier, er is geen houden aan.
Wat is er nou zo bijzonder aan deze poppen?


Waldorfpoppen, ook wel Zonnekindpoppen genoemd, zul je niet tussen het plastic in de speelgoedwinkel aantreffen. Deze worden namelijk met het meest grote engelengeduld en uiterst zorgvuldig handgemaakt van de meest pure materialen en gevuld met hoogwaardige wol van het - in dit geval - Drentse schaap.
Poppenmakers die zich hiermee bezighouden doen dit vanuit hun hart en nemen de tijd om tot een eindproduct te komen dat uniek en hartveroverend is. Uitgangspunt is steeds dat de poppen uitstraling hebben en verleidelijk zijn. Leuke, lieve, stoute, zoete kindjes, steeds weer anders en altijd zo mooi mogelijk. Goed genoeg voor een koningskind, maar is dan eigenlijk niet elk kind een koningskind?

Proefondervindelijk heb ik kunnen vaststellen dat deze poppen meerdere generaties meegaan. Ze zijn zonodig te reinigen en te repareren maar ook zonder dat verliezen ze nooit "dat soete", dat intieme, dat lekkere luchtje dat zo helemaal bij jouw kind hoorde. Die ene allerliefste pop die de jonge jaren van je kind deelde en voor altijd onvergetelijk blijft.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten