Doorgaan naar hoofdcontent

Barney

Barney is, in tegenstelling tot zijn vervaarlijke oogopslag, een aandoenlijke jonge beer.

Met zijn massieve, kortharige vacht, lijkt hij zich voor te bereiden op de lente en op wildstromende rivieren waar de zalmen hem zo in het bekje zwemmen.

Gemak dient de beer en dat is maar goed ook want zoals alle peuters is Barney nou niet wat je noemt een handige jongen, daar is hij nog te klein voor.

Barney is geschapen in een prachtige kwaliteit synthetisch bont van Steiff-Schulte, heel sterk en in een realistische wildkleur.

Hij is een jonge beer maar best groot; hij meet 43 centimeter.

Zijn poten zijn gespierd en hard maar zijn lijfje is stevig en toch zacht, gevuld met wol van Drentse schapen. Hij heeft een beweeglijke ruggengraat, schijven en ijzerdraad in de poten zodat hij helemaal beweeglijk is en in alle houdingen kan zitten, liggen en staan. Bovendien is hij in de poten wat verzwaard met metaalgranulaat. Zijn nagels zijn indrukwekkend, beren kunnen die niet intrekken en ze zijn best wel scherp. Hij heeft lederen voetzolen en een echt berenbekje. De ogen zijn van echt glas. Barney is niet voor heel kleine kinderen.

Barney kost € 299,--












Reacties

Populaire posts van deze blog

1. t/m 5. Gehaakte Surinaamse tutteltjes

Vol nieuwe plannen en ideeën maar bij gebrek aan materiaal aan het begin van 2016 begonnen met het haken van een klein tutteltje. Ik vond een aansprekend gratis patroon op  Made by Maly http://www.madebymaly.nl/a-43803484/gemaakt-voor-en-door-klanten/knuffelpopje-gehaakt-door-joke-van-der-veer/ een website van een sympathiek hobbywinkeltje.  Zelf haak ik liever met katoengaren en daar had ik nog wel een voorraadje van. Ik dacht dat ik het nooit meer zou gebruiken (zo zie je maar weer). Poppenoogjes had ik niet in de geschikte maat. Eerlijk gezegd is het ook niet zo handig om voor een tutteltje dat echt bestemd is voor een baby en niet voor de sier van die plastic ogen te gebruiken. Dus dit was weer een goede oefening in het borduren van ogen. Oogjes borduren is nog behoorlijk moeilijk. Een kleine afwijking en het hele popje is niet meer lief, of heeft een uitdrukking waar je niet op zat te wachten. Daarmee is dan helaas wel DE VERLEIDING verdwenen, een essentieel ingrediënt

Mab

Mab is een meisje dat zich graag laat zien. Omdat zij zich helemaal niets aantrekt van stijlen en smaken, haalt ze ’s morgens uit de kast wat in haar wollige hoofdje opkomt; in dit geval een allerliefst balletrokje onder een stoere trui, maar om haar hals een zwierige sjaal in een gekke kleur, terwijl haar gevoerde laarsjes juist weer heel bescheiden zachtgroen zijn. De moeder van een meisje als dit zal ’s ochtends een kritische blik op haar dochter werpen en, als Mab het niet al te gek maakt,  bij voorkeur wijselijk haar mond houden. Mab gaat vandaag als balletmeisje naar school en zal haar vriendinnetjes daar alles over leren zodat ook zij sierlijk en als echte balletmeisjes kunnen dansen. Het pimpeltje dat u hier en daar op de foto’s tegenkomt  is een vriendje dat zich af en toe aandient en zelfs op haar schouder komt zitten. Hoe bijzonder is dat! Mab is het grootste meisje uit de kraamkamer van dit atelier. Ze meet maar liefst 52 centimeter en is flink aan gewicht zoals

Kaatje

En dit is wat het werd: Kaatje. 😄 Ineens was ze er, dit lieve meisje en ik kan jullie wel zeggen dat het een verrassing was. Een stoere wollen trui boven een katoenen rok met een heel oud printje. Het mutsje is een knipoog naar het boerenkapje en haar schoentjes zijn van vilt met een knoopje. Kaatje is een flink formaat pop. Haar hoofd is draaibaar en armen en benen kunnen draaien en buigen. Dat maakt Kaatje uiteindelijk een hulpje waar je wel wat aan hebt. In hemdje en onderbroekje. Straks wassen aan de pomp en dan.... Lekker naar bedje!