woensdag 4 maart 2020

Mab


Mab is een meisje dat zich graag laat zien. Omdat zij zich helemaal niets aantrekt van stijlen en smaken, haalt ze ’s morgens uit de kast wat in haar wollige hoofdje opkomt; in dit geval een allerliefst balletrokje onder een stoere trui, maar om haar hals een zwierige sjaal in een gekke kleur, terwijl haar gevoerde laarsjes juist weer heel bescheiden zachtgroen zijn.
De moeder van een meisje als dit zal ’s ochtends een kritische blik op haar dochter werpen en, als Mab het niet al te gek maakt,  bij voorkeur wijselijk haar mond houden.
Mab gaat vandaag als balletmeisje naar school en zal haar vriendinnetjes daar alles over leren zodat ook zij sierlijk en als echte balletmeisjes kunnen dansen.
Het pimpeltje dat u hier en daar op de foto’s tegenkomt  is een vriendje dat zich af en toe aandient en zelfs op haar schouder komt zitten. Hoe bijzonder is dat!
Mab is het grootste meisje uit de kraamkamer van dit atelier. Ze meet maar liefst 52 centimeter en is flink aan gewicht zoals alle gevoerde poppen. Een pop op deze wijze gemaakt is oersterk en degelijk en kan meer spanning hebben zonder vorm te verliezen, dus gaat er eindeloos veel wol in. Haar pruikje is van zijdezachte, veelkleurige alpacawol. Mab is in opdracht gemaakt. Zij moest lijken op een bestaand meisje en of dat gelukt is kan alleen de moeder van dat meisje beoordelen.

Op reis naar haar nieuwe familie mocht ook Jozientje mee (Jozientje kunt u verderop vinden) en daar bofte het kleine meisje maar mooi mee want zoals op deze foto te zien is, wilde zij eerst helemaal niet in die donkere doos. Ze schreeuwde alles bij elkaar en probeerde er uit te klimmen. Het was tenslotte Mab die het kleine meisje wist te kalmeren. Zo liep alles toch goed af en ging het stelletje als keurig opgevoede kinderen, vol verwachting op reis.Geen opmerkingen:

Een reactie posten