Doorgaan naar hoofdcontent

Mab


Mab is een meisje dat zich graag laat zien. Omdat zij zich helemaal niets aantrekt van stijlen en smaken, haalt ze ’s morgens uit de kast wat in haar wollige hoofdje opkomt; in dit geval een allerliefst balletrokje onder een stoere trui, maar om haar hals een zwierige sjaal in een gekke kleur, terwijl haar gevoerde laarsjes juist weer heel bescheiden zachtgroen zijn.
De moeder van een meisje als dit zal ’s ochtends een kritische blik op haar dochter werpen en, als Mab het niet al te gek maakt,  bij voorkeur wijselijk haar mond houden.
Mab gaat vandaag als balletmeisje naar school en zal haar vriendinnetjes daar alles over leren zodat ook zij sierlijk en als echte balletmeisjes kunnen dansen.
Het pimpeltje dat u hier en daar op de foto’s tegenkomt  is een vriendje dat zich af en toe aandient en zelfs op haar schouder komt zitten. Hoe bijzonder is dat!
Mab is het grootste meisje uit de kraamkamer van dit atelier. Ze meet maar liefst 52 centimeter en is flink aan gewicht zoals alle gevoerde poppen. Een pop op deze wijze gemaakt is oersterk en degelijk en kan meer spanning hebben zonder vorm te verliezen, dus gaat er eindeloos veel wol in. Haar pruikje is van zijdezachte, veelkleurige alpacawol. Mab is in opdracht gemaakt. Zij moest lijken op een bestaand meisje en of dat gelukt is kan alleen de moeder van dat meisje beoordelen.

Op reis naar haar nieuwe familie mocht ook Jozientje mee (Jozientje kunt u verderop vinden) en daar bofte het kleine meisje maar mooi mee want zoals op deze foto te zien is, wilde zij eerst helemaal niet in die donkere doos. Ze schreeuwde alles bij elkaar en probeerde er uit te klimmen. Het was tenslotte Mab die het kleine meisje wist te kalmeren. Zo liep alles toch goed af en ging het stelletje als keurig opgevoede kinderen, vol verwachting op reis.



















Reacties

Populaire posts van deze blog

Pierewietje 4

Het zijn zachte diertjes, deze Pierewietjes, en erg verlegen. Ze laten zich niet makkelijk fotograferen. Maar vandaag hadden we geluk. We kwamen zomaar twee kleintjes tegen.

Baroek - beer met afstand tot de arbeidsmarkt

Het komt altijd goed met een beer van goede wille. Neem nou Baroek, een grote, goeiige lobbes. Ziet er vervaarlijk uit maar iedereen die hem kent weet dat hij nog nooit iemand kwaad heeft gedaan en dat ook niet van plan is. Hij wilde zo ontzettend graag een baantje in het bos, want nou ja: in het bos kent hij immers iedere boom en elke bocht. Een beer en het bos zijn één ziel, ze horen zo innig bij elkaar. Baroek wil bomen om zich heen, geen stadsluchtjes, geen herrie. Maar die bomen, dat was juist het probleem. Baroek was zo groot en onmetelijk sterk. Waar hij liep kraakten links en rechts de bomen omver als luciferhoutjes. Je kon precies zien waar hij met zijn logge lijf doorheen was gemarcheerd. Ja, wat moet je nou met zo’n beer. Nu was de boswachter een man met verstand, iets wat veel mensen ontberen. Hij had er lang over na lopen denken en al was hij niet erg gelukkig met de kaalslag die Baroek soms aanrichtte, hij voelde sympathie voor de grote logge snuiverd. “ ‘t Is een goeie ...

Kroeltjes

De eerste drie: Abeltje, Bo en Ceder Deze baby’s zijn vervaardigd naar een nieuw ontworpen patroon voor slaappopjes. Ze meten allemaal 22 centimeter en er zijn er geen twee gelijk. Deze ukkepukjes worden in beperkte serie gemaakt, wat niet betekent dat ze van de lopende band komen afrollen. Zoals steeds is dit van begin tot eind handwerk, gemaakt met de mooiste en meest pure materialen en eigenlijk “liefdewerk oud papier” omdat er zoveel tijd in gaat zitten. De kleertjes zijn altijd gemaakt van de mooiste materialen en stuk voor stuk voorgewassen. Ze zijn bedacht voor het lieve kleine kindje, in het bedje of in de kinderwagen. Er zijn ook mensen die ze gewoon willen hebben voor de schattigheid. En waarom niet? Per stuk kosten ze € 34,95