Doorgaan naar hoofdcontent

Pietie




Dit popje komt regelrecht uit Dromenland en zoekt dan ook een warm en beschut plekje waar het samen met het kindje kan slapen of rondgereden worden.
Pietie heeft die zachtverwonderde blik waarmee kleine kindjes de grote wereld inkijken en met haar bijna komische, rommelige slaaphaartjes is het zo’n echt klein lieverdje.

Dit zakpopje meet iets meer dan 30 centimeter. De omtrek van het hoofdje is 22.5 centimeter.
De kleertjes kunnen niet uit maar zijn ook niet vastgenaaid aan het popje. Het is eigenlijk zoiets als een “scheepje in een flesje”. De armpjes zijn beweeglijk en buigbaar en het binnenwerk is zo gemaakt dat het popje zowel los kan zitten als liggen. Het hoofdje kan ook draaien.

Zoals alle poppen uit de Kraamkoker van Van al dat Soete is ook deze kleine met aandacht en grote zorgvuldigheid gemaakt. Er zit heel veel tijd in een karakterwezentje zoals dit. Waldorfpopjes als deze worden vervaardigd van alleen de mooiste materialen en gevuld met schone schapenwol.



  




Reacties

Populaire posts van deze blog

Pierewietje 4

Het zijn zachte diertjes, deze Pierewietjes, en erg verlegen. Ze laten zich niet makkelijk fotograferen. Maar vandaag hadden we geluk. We kwamen zomaar twee kleintjes tegen.

Kroeltjes

De eerste drie: Abeltje, Bo en Ceder Deze baby’s zijn vervaardigd naar een nieuw ontworpen patroon voor slaappopjes. Ze meten allemaal 22 centimeter en er zijn er geen twee gelijk. Deze ukkepukjes worden in beperkte serie gemaakt, wat niet betekent dat ze van de lopende band komen afrollen. Zoals steeds is dit van begin tot eind handwerk, gemaakt met de mooiste en meest pure materialen en eigenlijk “liefdewerk oud papier” omdat er zoveel tijd in gaat zitten. De kleertjes zijn altijd gemaakt van de mooiste materialen en stuk voor stuk voorgewassen. Ze zijn bedacht voor het lieve kleine kindje, in het bedje of in de kinderwagen. Er zijn ook mensen die ze gewoon willen hebben voor de schattigheid. En waarom niet? Per stuk kosten ze € 34,95

Baroek - beer met afstand tot de arbeidsmarkt

Het komt altijd goed met een beer van goede wille. Neem nou Baroek, een grote, goeiige lobbes. Ziet er vervaarlijk uit maar iedereen die hem kent weet dat hij nog nooit iemand kwaad heeft gedaan en dat ook niet van plan is. Hij wilde zo ontzettend graag een baantje in het bos, want nou ja: in het bos kent hij immers iedere boom en elke bocht. Een beer en het bos zijn één ziel, ze horen zo innig bij elkaar. Baroek wil bomen om zich heen, geen stadsluchtjes, geen herrie. Maar die bomen, dat was juist het probleem. Baroek was zo groot en onmetelijk sterk. Waar hij liep kraakten links en rechts de bomen omver als luciferhoutjes. Je kon precies zien waar hij met zijn logge lijf doorheen was gemarcheerd. Ja, wat moet je nou met zo’n beer. Nu was de boswachter een man met verstand, iets wat veel mensen ontberen. Hij had er lang over na lopen denken en al was hij niet erg gelukkig met de kaalslag die Baroek soms aanrichtte, hij voelde sympathie voor de grote logge snuiverd. “ ‘t Is een goeie ...