Doorgaan naar hoofdcontent

Op de werktafel

Het zal toch niet waar wezen: alwéér een jongetje.

Niet voorzien, onbedoeld, maar zo langzamerhand begin ik eraan te wennen: er blijven kleine jongetjes uit de wol kruipen.
Dit knulletje heeft een draaibaar hoofd en (NIEUW!) buigbare knietjes. Alweer een nieuw modelletje.
Oók nieuw - althans voor mij - is het breien op vier pennen. Ik heb mij er nog niet eerder aan durven wagen, tot ik een cursus sokken breien voor beginners vond. Prachtig uitgebreid met veel foto's. De schrijfster ervan heeft maar één goede hand en toch speelde zij het klaar sokken op vier pennen te breien. 

Extra puntje voor haar en dit is de link naar de cursus:
http://www.ontrafeld.nl/?page_id=39
En bovenstaand blauw gevalletje op de kleine stokjes ziet er toch echt serieus uit.
Klein detail: het patroon was voor maat 39 en het werd voor deze zweter op de vier pennen een titanenstrijd om dit om te rekenen naar een voetje van 7 1/2 cm. Dus ook een puntje voor mij.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Pierewietje 4

Het zijn zachte diertjes, deze Pierewietjes, en erg verlegen. Ze laten zich niet makkelijk fotograferen. Maar vandaag hadden we geluk. We kwamen zomaar twee kleintjes tegen.

Kroeltjes

De eerste drie: Abeltje, Bo en Ceder Deze baby’s zijn vervaardigd naar een nieuw ontworpen patroon voor slaappopjes. Ze meten allemaal 22 centimeter en er zijn er geen twee gelijk. Deze ukkepukjes worden in beperkte serie gemaakt, wat niet betekent dat ze van de lopende band komen afrollen. Zoals steeds is dit van begin tot eind handwerk, gemaakt met de mooiste en meest pure materialen en eigenlijk “liefdewerk oud papier” omdat er zoveel tijd in gaat zitten. De kleertjes zijn altijd gemaakt van de mooiste materialen en stuk voor stuk voorgewassen. Ze zijn bedacht voor het lieve kleine kindje, in het bedje of in de kinderwagen. Er zijn ook mensen die ze gewoon willen hebben voor de schattigheid. En waarom niet? Per stuk kosten ze € 34,95

Baroek - beer met afstand tot de arbeidsmarkt

Het komt altijd goed met een beer van goede wille. Neem nou Baroek, een grote, goeiige lobbes. Ziet er vervaarlijk uit maar iedereen die hem kent weet dat hij nog nooit iemand kwaad heeft gedaan en dat ook niet van plan is. Hij wilde zo ontzettend graag een baantje in het bos, want nou ja: in het bos kent hij immers iedere boom en elke bocht. Een beer en het bos zijn één ziel, ze horen zo innig bij elkaar. Baroek wil bomen om zich heen, geen stadsluchtjes, geen herrie. Maar die bomen, dat was juist het probleem. Baroek was zo groot en onmetelijk sterk. Waar hij liep kraakten links en rechts de bomen omver als luciferhoutjes. Je kon precies zien waar hij met zijn logge lijf doorheen was gemarcheerd. Ja, wat moet je nou met zo’n beer. Nu was de boswachter een man met verstand, iets wat veel mensen ontberen. Hij had er lang over na lopen denken en al was hij niet erg gelukkig met de kaalslag die Baroek soms aanrichtte, hij voelde sympathie voor de grote logge snuiverd. “ ‘t Is een goeie ...